Ékszerek és ötvös munkák

 


A 3D technológia kiemelt jelentőséggel bír az ékszertervezés, ékszerkészítés területén, hiszen sok szakember – ötvös, ékszerész – előszeretettel használja. Rövidebb idő alatt készíthető el a finoman részletezett ékszerek, minták és modellek a nagy felbontású 3D nyomtatónk segítségével.

Bármilyen forma előállítható a tervező programok alkalmazásával, amelyet kézzel lehetetlen lenne elkészíteni. Elképzelés szerinti egyedi, különleges modellek, vagy bonyolult mintázatú gyűrűk, ékszerek is nehézségek nélkül előállíthatóak.

A felület minősége, pontossága kiváló eredményt hoz létre. A mesterpéldányok optimálisak közvetlen öntésre.

A Basiliskus 3D Grafikai Stúdió elkészíti az ötvösök, ékszerészek valamint egyéb ékszer modellezéssel foglalkozó szakmák számára az ékszer készítéshez szükséges 3D modellből nyomtatható viasz minták előállítását.

A Solidscape T76 Plus viasz nyomtatóval 0,0127 mm és 0,0762 mm közötti  rétegvastagságok érhetőek el, 3 különböző sűrűségű réteglerakási algoritmussal. A rétegvastagság és a választható lerakási technológia jelentősen befolyásolja a nyomtatási időt, ezáltal a költségek alakulását is. Végleges árat az ékszer .stl modelljének adataiból, a kívánt rétegvastagság és a választott sűrűség figyelembevételével tudunk kalkulálni. Hozzávetőleges árat tudunk mondani a tényleges modell megléte nélkül korábbi referenciamunkáink és tesztadataink alapján.

2012 óta működő viasz nyomtatónkkal egyre szélesebb körű piacot tudunk kiszolgálni.

Kapcsolódó munkáink:

MTA elnökének pecsétnyomója
MTA elnökének pecsétnyomója
Az MTA elnöki pecsétnyomója összetett szimbólum...
Viasz nyomtatási érdekességek
Viasz nyomtatási érdekességek
A Hodosy család számára készítettünk medált a családi címerrel.