EsküvőCJP-basiliskus.huWDM-basiliskus.humodellezes-basiliskus.huszkenner3-basiliskus.hu

 


Esküvői miniME

Az esküvői torta tetején igazán helye van a miniME szobrocskáknak. A legtöbbször ugyanis, amikor az esküvői készülődéskor felmerül a tortát díszítő figurapár kiválasztása, először jobbnál jobbat fedez fel az ember az üzletekben vagy az interneten, de ahogy egyre közeledik az esküvő ideje, rájön, hogy egyik sem az igazi.  Akkor már jobb megelőzni a pánikot és egyből saját esküvői szoborpárt rendelni. Egyedivé és különlegessé teszi ezt az amúgy is felejthetetlen ünnepet. Az ifjú pár élethű másolata remek dísze lehet az esküvői tortának.

Lehet az is, hogy idővel, az esküvői hagyományok evolúciójával egyre inkább átveszi majd a műanyag figurák és marcipánok szerepét az ifjú párt saját magát ábrázoló 3D-s nyomtatással készült szoborkompozíciója, és a legtöbben ragaszkodni fognak hozzá. Most ez még annyira új, annyira kevés van belőle, hogy lehetséges, hogy egyes párok előre hozzák az esküvőt, hogy ilyen különleges egyedi szenzációval addig büszkélkedhessenek, amíg mindenkinél megszokottá nem válik. Ez persze kissé vicces túlzás, de mégis mekkora meglepetés lehetne az a rokonoknak, ismerősöknek, hogy az esküvői torta tetején a menyasszony és a vőlegény alakját és arcvonását fedezhetik fel. Sokan lehetnek, és nemcsak idős rokonok, akik még csak nem is hallottak erről a lehetőségről, a 3D nyomtatásról.

Az esküvői tortára készülő szoborpárocska tagjait külön-külön is le lehet fényképezni, nem szükséges, hogy együtt jelenjenek meg. Van ugyanis az a babona, vagy régi hagyomány, hogy a vőlegény nem láthatja esküvői ruhában a menyasszonyt a szertartás előtt. Mi alkalmazkodtunk ehhez a különleges feltételhez is egy programozási bravúrral, ugyanis számítógépes eljárással megoldható, hogy az elkészült szoborpár egymás kezét fogja, még ha a valóságban ez nem is történt meg a kameráink előtt. Páros megjelenéskor megörökíthető a leánykérés mozdulata vagy ahogy a pár egymást átöleli vagy akár egymás ölben tartásának pillanata,ami későbbi időkben emlékeztetni fog majd a reményekkel teli múltra. A boldog idők egy pillanatának varázsa ezekkel a kis szobrocskákkal örökre megőrződik.

miniME, avagy egy örökre szóló pillanat kifejezése 3D-ben

A számítástechnika hihetetlen fejlődése lehetővé tette, hogy személyekről, kedvencekről készíthető 3D szkenneléssel és 3D nyomtatással egyedi, élethű, színes szobrocska, melynek általunk szabadalmaztatott neve: miniME. Tulajdonképpen annyit jelent, hogy „én, kicsiben”, és ezt a találó nevet külföldön is értik.

Vannak, akik azt mondják, hogy a lélek örök, a test az, ami változik. Ebből teljesen egyértelműen következik, hogy a külsőnket valamilyen módon meg kell örökíteni. A szelfi, fénykép, rajz hűen, tisztán tud ábrázolni bennünket, de a mai kor embere már eggyel több dimenzióra vágyik. Az ókorban gyönyörű szobrok készültek híres emberekről. Ma már nullához közelit azoknak a száma, akik modellt állnának egy ilyen alkotáshoz, még ha elvétve találnánk is kifaragásra vállalkozó szobrászművészt.

Szerencsére korunk fejlett 3D technikája eljutott arra a szintre, hogy saját magunk szobrát nagyobb megerőltetés nélkül némi kis idő és költség ráfordítással a kezünkben tarthatjuk. Csak egy kattintás az egész egy rengeteg kamerával felszerelt teremben, és a sok kép bonyolult számítógépes programokkal történő összehangolása után elkészíthető először az adott pillanatnak megfelelő számítógépes modell az alakunk körbepásztázásával, majd pedig egy okos 3D-s nyomtató segítségével szó szerint a porból tűnik előkicsinyített élethű másunk.

Egyre többen szeretnének ilyen szobrocskát akár saját maguk, akár szerelmük, barátjuk vagy távol levő családtagjaik megajándékozására. Gyakori, hogy párok akarják megörökíteni együtt magukat. Az ifjú pár élethű másolata remek dísze lehet az esküvői tortának. Egyedivé és különlegessé teszi az esküvőt, ezt az amúgy is felejthetetlen ünnepet.

Többen kedvenc állatukkal terveznek egy örökre megmaradó emléket. Van, aki a hobbiját szeretné megörökíteni. Zenészek, színészek, sportolók gyakran fordulnak meg nálunk. Családok őriznek meg egy boldog közös pillanatot, megörökítik gyermekeiket, egy kisbaba születését. Barátokról készülhet vidám, közös 3D-s szelfi. Akár egy fogyókúra elején és végén készülhetnek összehasonlításra érdemes kis másolatok a sikerről.

Ha gond az ajándékozás, a meglepetés szülinap, szalagavató vagy valamilyen más fontos esemény megünneplése során, akkor miniME szobor készítéséhez felhasználható ajándékkártya az egyik legjobb megoldás.

Érdemes megismerkedni a miniME készítés közben a 3D szkennelés és nyomtatás legújabb technikájával, mely valószínűleg a jövőben egyre több teret hódít majd. Eleinte egy készülékkel fényképeztük körül az első jelentkezőket, majd a képek összehangolása következett. Volt olyan hogy az elmozdulás miatt keletkezett harmadik kezet kellett eltüntetni.

Ma már egy olyan fejlett eljárással dolgozunk, ahol egy kör alakban különböző magasságokban 36 kamera egyszerre örökíti meg a kör közepén levők egyetlen pillanatát, egy mozdulatát. Mivel a “szkennelés” csupán egy pillanat, ezért bármilyen dinamikus póz megörökíthető. Ezzel az eljárással akár izgő-mozgó gyerekek vagy kedvenc állatok beszkennelése sem okoz gondot. Kollégáink azokat a részeket is valósághűen kidolgozzák, amiket esetleg a kamerák nem látnak tökéletesen. Honlapunkon mindenről részletes tájékoztatás található.

Stílusos köszönőajándék

Külföldön régi hagyománynak számít,és már hazánkban is egyre inkább elterjed a köszönő- vagy köszönetajándék az esküvőkön, amelynek egyetlen szívből jövő célja, hogy az ifjú pár megköszönje a rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek, hogy életük legfontosabb napját velük töltik. Ez a hagyomány onnan ered, hogy régebben szerencsés eseménynek tekintették az esküvőket, úgy gondolták, hogyha a menyasszony és a vőlegény esküvői ajándékot osztogat a meghívottaknak, azzal a szerencsét is tovább adják.

Az egyik legkiválóbb és legcélszerűbb köszönőajándéknak számít a csokoládé, hiszen mindenki szereti! Hatására javul a hangulat, boldogabbnak,vidámabbnak érzik tőle magukat az emberek. Hatóanyagának neve (theobromin) is erre utal, ami görögül annyit jelent, hogy az „istenek eledele”. Ki tudhatja, hogy milyen ünnepi szertartások fontos összetevője lehetett a régmúlt idők indián kultúráiban is…

Ma már sokféle csokoládéból készült édesség vesz körül bennünket. Mégis mitől lesz belőle különleges köszönőajándék itt nálunk, olyan, ami sehol nem kapható az üzletekben. Az egyediséget a 3D technika adja, amely lehetővé teszi, hogy olyan személyre szabott formák jöhessenek létre, ami senki másnak nem lehet.

Ugye sok mondanivalója lehet egy szív alakban kiöntött csokoládénak,amin a jegyespár képe domborodik ki, hogy emlékeztessen az esküvőre, a boldog pillanatra. Lehetnek nevek, feliratok, egyedi mintázatok vagy valami más jellemző, emlékeztető vicces forma, ami utalhat az eseményre, a rendezvény ünnepi jellegére, esetleg az ünnepelt különleges hobbijára, hogy szép emlékként maradjon meg, esetleg bohókás jellege miatt mosolyt csaljon az arcokra.

Megtervezhető olyan sütemény kiszúró forma is, ahol valamilyen név, jellemző ábra utal az ifjú párra, az eseményre. Ebben az esetben linzer jellegű sütemény készítésekor érvényesülnek a minták, egyéb esetben a tészták sütéskor deformálódnak.

Az alkalmazott technika még nagyon új ahhoz, hogy ne legyen különleges meglepetés az ünnep résztvevőinek egy ezzel készült ajándék.

Előzetes megbeszélések, fényképek, rajzok, részletes leírások alapján munkatársaink 3D-s programok segítségével kidolgozzák a kívánt formát, méretet, a feliratokat. A kész formát a fejlett számítógépes technika segítségével bármilyen oldalára elforgatva meg lehet szemlélni, alakítani, tökéletesíteni.

A megálmodott formáról speciális 3D nyomtatóval elkészül a mesterdarab, aminek az anyaga nem a 3D nyomtatásnál megszokott hőre lágyuló kemény műanyag, hanem a nagyon pontos méreteket lehetővé tevő fotopolimer. Természetesen csokoládé kiöntéséhez nem lehet ezt a 3D-s nyomtatóval készült öntőformát használni, ezért a mesterdarab alapján étkezési szilikonból egy negatív forma kerül kiöntésre. Ezután már tetszőleges mennyiségű ajándék készíthető a negatív forma felhasználásával.Sütemény kiszúró formánál a kemény műanyagból készült alakzat közvetlenül használható.

Ha párok elsődleges igénye a különlegesség, az egyediség, akkor, érdemes velünk terveztetni ezeket a köszönőajándékokat, hiszen egy életre szóló emléket jelenthetnek.

Jegygyűrű, karikagyűrű személyre szabva

A karikagyűrű a szerelmet, az örökkévalóságot, a hűséget és a végtelenséget jelképezi! Szinte minden kultúrkörben megtalálható. Már az ókori egyiptomi kultúrában is a fáraó, szerelme jeléül adott kedvesének egy karikát formázó gyűrűt, amely a teljességet és az örökkévalóságot szimbolizálta.

Minden pár életében az egyik legvarázslatosabb pillanat az esküvő. A jegygyűrű általában a menyasszonyok egyik legnagyobb büszkesége. Amerikai újságokban gyakran látni egy-egy híresség jegygyűrűjének képét, bár inkább az ára szokott a nagyobb szenzáció lenni. Nálunk a különlegesség, az egyediség vetekedhet ezzel…

Az online katalógusok, az ékszerüzletek választéka elég bőséges, mégis előfordulhat, hogy a párok sehol sem találják azt a bizonyos „igazi” karikagyűrűt, ami exkluzív és utánozhatatlan, amely leginkább az ő kapcsolatukat, szerelmüket jelképezi.

Szerencsére ezen a problémán tudunk segíteni, ugyanis a modern technológiai fejlődésnek köszönhetően az ékszeriparban is megjelent egy új lehetőség, a 3 dimenziós számítógépes ékszertervezés, profi ékszerészek, ötvösök ezután folytatják a gyűrű elkészítését.

A megálmodott karikagyűrű vagy jegygyűrű megvalósítható konkrét elképzelések szerint, az álom életre kelhet. Az elsődleges szempont számunkra a gondos tervezői munka. Szóban vagy emailben történő egyeztetések, fényképek, rajzok, részletes leírások alapján munkatársaink 3D-s programok segítségével kidolgozzák a kívánt formát, méretet, a feliratokat, mintákat. A karikagyűrű, jegygyűrű tervezésénél a lehetőségeknek csupán csak a fantázia szabhat határt!

A kész formát a fejlett számítógépes technika segítségével bármilyen oldalára elforgatva meg lehet szemlélni, alakítani, tökéletesíteni. Videó felvétel is készülhet a programban látható forgatásról, így azoknak az ügyfeleinknek is kedvezni tudunk, akik személyesen nem tudnak megjelenni nálunk.

Ha a számítógépes minta tökéletes, akkor speciális 3D nyomtatóval elkészül a mesterdarab, aminek az anyaga nem a 3D nyomtatásnál megszokott hőre lágyuló kemény műanyag, hanem a nagyon pontos méreteket lehetővé tevő viasz. Természetesen a kiöntéséhez nem lehet ezt a 3D-s viasznyomtatóval készült öntőformát használni, ezért a mesterdarab alapján ékszerészek, ötvösök gipszből egy negatív formát készítenek. Ebbe kerül kiöntésre aranyból, fehér aranyból vagy ezüstből az igazi ékszer. Valóban egyedi az elkészült gyűrű, hiszen a viasz és a gipsz öntőformák az eljárás során megsemmisülnek.

Minden esetben egyedi árajánlatot adunk a tervezésről, ami függ a tervezés bonyolultságától, a kiinduló képektől vagy rajzoktól, a minták, feliratok sokféleségétől, vagy akár a nyomtatási mérettől is.

Ha párok elsődleges igénye a karikagyűrű kiválasztásakor a különlegesség, az egyediség, és az ár szerencsés esetben csak másodlagos, akkor érdemes velünk terveztetni ezeket az ékszereket, hiszen a karikagyűrűk egy életre készülnek!

esküvői minime - basiliskus.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás